zaterdag 28 april 2012

donderdag 26 april 2012 - van Nagasaki via Kumamoto naar Aso


Vanmorgen was het droog en de zon kwam er steeds meer door. Na het ontbijt naar het station van Nagasaki gelopen en daar eerst de exprestrein teruggenomen naar het noorden en overgestapt op de shinkansen naar Kumamoto om daar een bezoek aan het kasteel en de beroemde tuin te brengen. Met het trammetje naar deze plekken gegaan. Per rit kost dat 150 yen, ter plekke bij het uitstappen gepast te voldoen bij de chauffeur. Een ingewikkeld systeem wat vooral met zo'n groep domme buitenlanders voor veel vertraging zorgt. De trams kunnen 2 kanten oprijden en ook aan de achterkant zit een wisselautomaat, dus uitgevonden dat je daar alvast voor gepast geld kan zorgen.
De tuin zou heel bijzonder zijn, een soort mini repleca van diverse landschappen waarvan alleen de Fuji bekend overkwam. Ik vond het wat tegenvallen. Zie de foto's.
Met een dieseltrein weer vertrokken naar Aso, het eerste stuk in de stad was de trein heel druk, later werd het steeds stiller en ging de trein steil omhoog. Een klein stukje zigzag omhoog. Over de rand van de caldera (een uitgedoofde vulkaan van meer dan 10 km breed) werd het landschap weer vlak en als je de bergen in de verte wegdenkt lijkt het op Nederland.
We werden opgehaald en naar het pension gebracht, ik slaap met nog een medereiziger bij de buren in een pension waar verder niemand is. Een zeer uitgebreide maaltijd gehad en daarna nog wat sterren bekeken, hopelijk is het morgen net zo helder als nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten