donderdag 19 april 2012

via de Nagasendo Highway naar Kyoto

Ondanks alle weersvoorspellingen was het de afgelopen 2 dagen mooi weer. Bij vertrek was de Fuji van onder tot boven goed zichtbaar en na vertrek met de trein kwam hij zo af en toe weer tevoorschijn als de trein een bocht in het dal omging.
In Matsumoto bezoeken we het kasteel, dat tussen allerlei nieuwbouw verscholen ligt en we lunchen na afloop op een bankje in een parkje bij het kasteel in de zon. Daarna gaan we weer verder en na een korte busrit lopen we een stukje over de Nagasendo Highway naar onze ryokan (=traditioneel Japans hotel). Zie mijn website voor de details. Een zeer uitgebreid diner en daarna slapen op futons. Het is heel stil met het ruisen van de beek achter het hotel. Ook het ontbijt is typisch Japans.
Ook vanmorgen was het weer prachtig weer en hebben we het restant van de weg gelopen naar Magome. In dit dorpje was het erg druk, veel bloesem onderweg.
Nu in Kyoto, een drukke stad en weer een hele andere wereld. Het is hier benauwd en warm, wellicht gaat het nog regenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten