maandag 23 april 2012

via nat Nara naar Koya-san

Dit keer klopte het weerbericht wel, toen we uit Kyoto vertrokken regende het een beetje, maar toen we in Nara aankwamen al een stuk harder en dat werd niet minder. De bedoeling was een wandeling langs tempels in een park, maar we zijn alleen maar naar het grootste houten gebouw van Japan met daarin de grootste boeddha gegaan. Ondanks de regen was het erg druk, zie de foto's. Op de terugweg naar het station zijn we nog even in een informatiecentrum over aardbevingen gegaan en heb ik aan den lijve gevoelt hoe het is om een aardbeving mee te maken, dat werd gesimuleerd in een speciale stoel. Die schudde behoorlijk.
Vanwege de regen zijn we snel weer doorgereisd via Osaka met allerlei treintjes en vaak overstappen naar Koya San. Hier overnachten we in een tempel, heel luxe, mijn kamer is ongeveer net zo groot als mijn huis.
De bagage werd nagestuurd, dat scheelde een hoop gesjouw, maar daardoor had ik ook geen laptop gisteren.
Vandaag was het in de ochtend heel even zonnig maar het betrok vrij snel. Eerst een hele grote begraafplaats bezocht met aan het eind een tempel ter ere van Kobo Dashi. Allemaal erg indrukwekkend. Daarna een wandeling via pelgrimspaden over de heuvels in de omgeving. Dat vond ik minder geslaagd, er was totaal geen uitzicht door de bomen. Gelukkig knapte het weer helemaal op en ging de zon schijnen. Na een late lunch nog een tempelcomplex bezocht en ook daar heel veel foto's gemaakt.
Het diner was net als gisteren weer heel erg uitgebreid en lekker. Morgen moeten we weer vroeg weg, veel treinen naar Hiroshima. Het weer lijkt goed, maar we zitten toch het grootste deel van de dag in de trein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten